Japán szakácskések, érdekességek, receptek és minden más!

2025. július 15. 15:19 - Satake

Hogyan használd helyesen a japán szakácskéseket?

Mire alkalmas és mire nem alkalmas egy japán kés és hogyan kell jól használni?

helyesvagasfoto1.jpg

Ha valaha is volt szerencséd egy igazi japán késhez, akkor tudod, milyen hihetetlenül éles és pontos tud lenni. Ezek a műalkotások nemcsak szépek, de a megfelelő használattal forradalmasíthatják a konyhai munkádat. De mi is a titka a helyes használatnak, és miért van az, hogy nem mindegy, hogyan nyúlunk hozzájuk? Ugyan minden japán késre igaz, de nézzük meg ezt a Satake kések tükrében, hiszen már úgyis nálunk jársz!

Tovább
Szólj hozzá!
2025. július 14. 12:03 - Satake

A mai Japán késgyártás: A hagyomány és az innováció találkozása

Merüljünk el együtt a japán késgyártás lenyűgöző világába, a múltból a modern jelenbe!

moderntradi.jpg

Mi teszi a japán késeket annyira különlegessé? Nem csupán egy éles pengéről van szó, hanem évszázados hagyományról, precizitásról és a folyamatos megújulás szelleméről. Merüljünk el együtt a japán késgyártás lenyűgöző világába, a múltból a modern jelenbe!

Tovább
Szólj hozzá!
2025. július 11. 10:21 - Satake

A Tsuchime Kovácsolási Technika: Művészet és Funkció a Japán Késkészítésben

A japán késkészítés évezredes történelemmel büszkélkedhet, ennek egyik fontos eleme a Tsuchime

tsuchime002.jpg

A japán késkészítés mélyen gyökerező, évezredes történelemmel büszkélkedhet, amely egészen a szamuráj kardok művészi kidolgozásáig nyúlik vissza. E gazdag örökség egyik legkiemelkedőbb és legikonikusabb eleme a Tsuchime (槌目) kovácsolási technika, valamint az általa létrehozott egyedi és funkcionális mintázat. Nem csupán egy esztétikai részlet, hanem egy olyan eljárás, amely a penge teljesítményét és használati értékét is jelentősen növeli.

Tovább
Szólj hozzá!
2025. július 08. 15:04 - Satake

A Top 3 Japán Késforma a Konyhádban!

top3.jpg

A Top 3 Japán Késforma a Konyhádban!

A japán szakácskés nemcsak egy szerszám, hanem a precizitás, a hagyomány és a művészet megtestesítője! Ha eddig csak a nagymama tompa késeivel bohóckodtál, készülj, mert most elhozzuk az igazi japán kések világának crème de la crème-jét, ami garantáltan felpörgeti az otthoni főzés élményét is!

Tovább
Szólj hozzá!
2025. június 30. 11:50 - Satake

Seki City: A Japán Késgyártás Bölcsője – Szamurájok, Mítoszok és a Satake Hagyomány Örök Tűzhelye

Seki városa Japánban, Gifu prefektúrában található, és híres a több mint 700 éves hagyományokkal rendelkező késkészítő iparáról.

sekilatkep.jpg

Seki városa Japánban, Gifu prefektúrában található, és híres a több mint 700 éves hagyományokkal rendelkező késkészítő iparáról. A városban számos késkészítő műhely és üzlet található, ahol a látogatók megismerkedhetnek a késkészítés művészetével, és vásárolhatnak minőségi késeket.

Tovább
Szólj hozzá!
2025. június 27. 10:44 - Satake

Shirogami Steel, avagy a „fehér papír acél” – A Japán szénacél titka

Miért érdemes Shirogami kést választani? - A szénacél kihívásai: Mire figyeljünk oda?

shirogami1_1.jpg

Shirogami Steel – A Japán Szénacél Titka: Egy Éles Utazás a Konyhaművészet Szívébe!

Amikor a japán konyha és a kések kerülnek szóba, szinte azonnal felragyog a precizitás, az élesség és a kimagasló minőség képe. De mi az a rejtett erő, ami a Satake és más mesterien megmunkált pengéket ennyire különlegessé teszi? A válasz gyakran egy misztikusnak tűnő néven rejlik: Shirogami steel, avagy a „fehér papír acél”. Készülj fel egy szórakoztató utazásra, ami bemutatja ezt a különleges szénacélt, mely a japán késkészítés szívében dobog, és elárulja, miért imádják a profi chefek és az otthoni konyhák szerelmesei egyaránt.

Tovább
Szólj hozzá!
2025. június 26. 18:17 - Satake

A Konyha Kicsi Szíve: A tökéletes hámozókés kiválasztása és a profi szakácsok titkai

Amikor hámozókést választunk, érdemes a minőségre fókuszálni, hiszen egy jó kés hosszú távon szolgálja majd a konyhai munkát. A Satake márkanév garancia a japán minőségre, tartósságra és a tökéletes élre!

satake_hamozokes_2.jpg

A konyha igazi műhely, ahol az alapanyagokból ínycsiklandó fogások születnek. Ebben a kreatív folyamatban a megfelelő eszközök kulcsfontosságúak, és talán nincs is sokoldalúbb és alulértékeltebb segítőtárs, mint a hámozókés, vagy ahogy sokan ismerik, a pucolókés. Ez a kis méretű, ám annál precízebb japán csoda nemcsak a zöldségek és gyümölcsök hámozására alkalmas, hanem a profi séfek kezében igazi varázspálcává válik. Cikkünkben feltárjuk a hámozókés titkait, megmutatjuk, mire használják a chefek a nagyvilágban, hogyan válhat otthonodban is a konyhád elengedhetetlen részévé, és bepillantunk a kulináris versenyek világába, ahol a precizitás és a művészet találkozik.

Tovább
Szólj hozzá!
2025. június 23. 17:00 - Satake

KÉSÉLEZÉS OTTHON - NEGYEDIK RÉSZ.

Videóbemutató késélezőkről és azok használatáról. 4. rész

Éles késsel biztonságosabb és hatékonyabb dolgozni a konyhában, hiszen kevesebb erőlködéssel, sokkal pontosabban vághatsz. Nézzük mik azok az élezők amik otthon hasznosak lehetnek!

A legfontosabb szabály azonban, bármit is használsz: vigyázz magadra, csak óvatosan!

elezes4.png

Tovább
Szólj hozzá!
2025. június 23. 16:57 - Satake

KÉSÉLEZÉS OTTHON - HARMADIK RÉSZ.

Videóbemutató késélezőkről és azok használatáról. 3. rész

Éles késsel biztonságosabb és hatékonyabb dolgozni a konyhában, hiszen kevesebb erőlködéssel, sokkal pontosabban vághatsz. Nézzük mik azok az élezők amik otthon hasznosak lehetnek.

A legfontosabb szabály azonban, bármit is használsz: vigyázz magadra, csak óvatosan!

elezes3.png

Tovább
Szólj hozzá!
Japán szakácskések, érdekességek, receptek és minden más!
süti beállítások módosítása